Forberedelse – Inden du henter din fliserenstrailer

Tilbage

Inden du henter din fliserenstrailer og produkter (imprægnering og belægningsrens), er der en række forberedelser, som du kan gøre dagen før.

 

1. Ryd flisearealet 

Fjern ALT fra områder der skal renses (krukker, skraldestativ, sandkasse, havemøbler mv.). Det tager længere tid end man regner med og du skal muligvis have hjælp til en krukke eller et bord. Det bedre at det er flyttet, så du kan gå direkte i gang med at rense på dagen hvor du har lejet traileren.

Forberedelse inden afhentning af trailer 

2. Skær græskanter og fej blade væk

Sørg for at græs der evt. vokser ind over fliserne er fjernet, så fliserne er helt frie. Hvis man efter fliserensning fjerner græsset, kan man komme ud for at en del af flisen ikke er blevet renset.

Herudover, så skal du feje blade, sten og snavs fra væk fra fliserne inden du kan begynde fliserensningen.

Forberedelse inden afhentning af trailer

3. Fjern større ukrudt og græs vækst

Hvis muligt, så fjern de større ukrudt og græs vækst mellem fliserne, som kan trækkes op, så rodnettet kommer med. Maskinen fjerner stort set alt ukrudt og tilmed græs, men det er altid en fordel at kunne rodnettet med. Får du fjernet rodnettet, så spirer det ikke op med det samme. Renser du kun, så får du fjernet det til at starte med, men rodnettet vil gøre at det kommer igen hurtigt.

I meget få tilfælde har vi set haver, hvor der fx på gangarealer, er meget græs mellem fliserne. Her kan det være en god ide, at tage fliserne op og fjerne hele dette rodnet som har forplantet sig helt ind under fliserne. Dette kan du også gøre efter du har renset fliserne.

Forberedelse inden afhentning af trailer

4. Køb benzin 95 blyfri

Husk at købe 95 blyfri benzin på forhånd til tanken. 5-6 liter rækker ca. til 100 m2

5. Køb udstyr til imprægnering af fliserne

Imprægnering kan påføres med malerrulle og skaft eller en almindelig hobby havesprøjte. Dette medfølger ikke med i traileren, da imprægnering først kan påføres når flisearealet er tørt og du på dette tidspunkt har tilbageleveret traileren.

Derfor skal du sørge for at have dette ved hånden. Vi har erfaret at mange husejere har en havesprøjte, så har du ikke en, så hør først din nabo. Alternativt, så kan du købe dette i et almindeligt byggemarked for ca. 80-130 kroner.

6. Køb opkobler til vandhane

Når du skal tilslutte vand fra traileren til din vandhane skal du bruge en vandslange kobler. Vandslangen i traileren kobles på helt standard vandslange kobler. Har du ikke dette, så husk at køb en i dit byggemarked. Den koster ca. 20-30 kr.

7. Køb fugesand

Når fliserne er blevet renset så vil at al mos og snavs mellem fliserne bliver renset væk og ca. 0,3 - 0,5 cm ned i fugerne står tomme. Efter fliserne er blevet renset og imprægneret skal fugerne fyldes med sand, så der ikke kommer blade, frø og andre forplantninger. Læs mere om de gode egenskaber ved fugesand. 

Er du i tvivl om hvor meget fugesand du skal købe i dit lokale byggemarked, så har vi lavet en oversigt baseret på hvor mange m2 fliser du har. Se oversigten her: 

Oversigt over køb af fugesand

 

Se video med anbefalinger til forberedelse inden afhentning af trailer

Tilbage